dilluns, 22 de març del 2010

PER QUÈ VULL ESTUDIAR L'AIGUA???


Tinc gran interès en acabar la meva formació coneixent més sobre els ecosistemes aquàtics continentals, els organismes que hi viuen i les relacions que s’estableixen entre ells. Les assignatures de la carrera de Biologia que fins ara he cursat sobre el tema m’han motivat i encuriosit.
Des del punt de vista de l’home en un context social,  l’aigua és aigua, però no és conscient que amaga tot un ecosistema que si es veu alterat també s’altera la qualitat i la seva disponibilitat.
L’aigua és un bé escàs. Cada vegada més, i degut al canvi climàtic, s’hauran de buscar alternatives al ús d’aquest recurs. No podem saber amb seguretat com evolucionarà el clima i ni com ens afectarà. Quines regions patiran més i quines tindran a la seva disposició un recurs que es pot arribar a pagar a preu d’or?. A la carrera  ens recorden constantment que sense aigua no hi ha vida, per tant és lògic pensar que cal invertir recursos econòmics i socials per fer-ne un ús racional.
Tot i així l’home actual no comprèn que els ambients on s’explota aquest recurs formen un ecosistema complexe que cal mantenir i respectar, ja que els organismes i les seves interaccions tenen un rol cabdal en la qualitat del recurs.
Els sistemes de depuració han de ser millorats per no alterar els ecosistemes que es troben presents on les aigües es veuen abocades. Per altre banda crec que el sistema de depuració no és altre cosa que solucionar un problema actual, posar un remei, per dir-ho d’alguna manera, potser la clau seria evitar el problema però falten coneixements i molta investigacióper dir quelcom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada